Известие

Collapse
No announcement yet.

Търся информация за няколко проблема

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Търся информация за няколко проблема

Здравейте!От скоро имам Алфа 156 1.8 и съм много доволен,че вече съм в голямото семейство,но имам няколко въпроса... преди 2 дена ми светна на таблото airbag-a.На какво се дължи това и как може да се оправи?Също така на борд комютъра не отчита като се отвори задната врата зад шофьора... ако някой знае нещо по тези проблеми,нека сподели, моля.Благодаря ви за отделеното време предварително.
    Alfonso 156 1.8 T. Spark

Коя година ти е колата?
    Аирбега може да дава грешки поради доста различно причини.Грешка в централата, клеясала клема, дефектирало кантарче на някоя от седалките и др.

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

За ербега диагностика, а за вратата контактно спрейче ако може да се бръкне ако не разглабяне. Има вариант и лампичката на таблото да е изгоряла, това можеш да го провериш с алармата - ако на отворена врата не свири - бутона е запецнал, ако свири - таблото.
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от isoiso
        За ербега диагностика, а за вратата контактно спрейче ако може да се бръкне ако не разглабяне. Има вариант и лампичката на таблото да е изгоряла, това можеш да го провериш с алармата - ако на отворена врата не свири - бутона е запецнал, ако свири - таблото.
        То за лампичката може да се види и само като се даде на контакт, тогава светват всички.

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

12 месец 98-ма.Преди 2 седмици беше на диагностика, но тогава не светеше и не казаха нищо.Сега явно пак трябва да я закарам.

Ааа да и още нещо... в колата има телефон blaupunkt който си е с касетофона набира си 112 и спешните номера но за ГСМ иска сим карта.Пише Insert Sim Card,а никъде няма място за сим карта.Самия касетофон е с една карта като за уличните телефони и само с нея тръгва.Фабрично си е с телефона.В интернет търсих,но без успех.Ако някой знае къде се слага тази сим карта,да каже.Благодаря
          Alfonso 156 1.8 T. Spark

Comment

Скоро да си махал акумулатора?Или е възможно ако ти е бил слаб да ти светне ейрбега....А за телефона - някой колега с таквоз нещо да каже.
            Като дадеш на контакт всички лампички на вратите ли светят или без въпросната?
            настояща - BMW 3er
            ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
            ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005

Comment

Всичко си светва както си му е реда,но airbag-а остава,след като другите изгаснат, а вратата въпросната, тя си светва и изгасва.

Ако искате снимки на телефона, мога да го снимам утре и да ги кача...
              Alfonso 156 1.8 T. Spark

Comment

Първоначално публикувано от cassillas
                Първоначално публикувано от isoiso
                То за лампичката може да се види и само като се даде на контакт, тогава светват всички.
                Така е мамка му и бъбрек
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Някой нещо за телефона няма ли да каже?Само аз ли имам такова чудо ??
                  Alfonso 156 1.8 T. Spark

Comment

Първоначално публикувано от Apostolov
                    явно скоро не си си купувал сим карта ? ако си купиш, те ти я дават точно такава, голяма, като за старите булфони, и ти си я отчупваш за да влезе в преносим ГСМ апарат

е за телефона в колата, не трябва да я чупиш - пъхаш я цялата, както ти я е дал оператора
                    '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                    '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                    '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                      Първоначално публикувано от Apostolov
                      явно скоро не си си купувал сим карта ? ако си купиш, те ти я дават точно такава, голяма, като за старите булфони, и ти си я отчупваш за да влезе в преносим ГСМ апарат

е за телефона в колата, не трябва да я чупиш - пъхаш я цялата, както ти я е дал оператора
                      100% сигурен ли си,че ще стане ? Защото си мисля, че без оригиналната карта, радиото няма да тръгне изобщо...
                      Alfonso 156 1.8 T. Spark

Comment

аз си намерих картончето към симкартата дето беше,наврях я вътре,напъхах я в телефона и сичко е ОК.моя е нокиа :P
                        обаче ми я няма антената на телефона и не винаги имам обхват
                        Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Първоначално публикувано от zimin
                          аз си намерих картончето към симкартата дето беше,наврях я вътре,напъхах я в телефона и сичко е ОК.моя е нокиа :P
                          обаче ми я няма антената на телефона и не винаги имам обхват
                          Ама при мен се вкарва в самото радио.Ще намеря от някъде картонче и ще пробвам...
                          Alfonso 156 1.8 T. Spark

Comment

Такааа взех цяла карта и пробвах... СТАНА!Обачее много сложно.. 1во трябва да вкарам KEY CARD-ата на самото радио, да натисна слушалката, изписва ми INSERT SIM, вадя KEY CARD-а и слагам сим картата.До тук ок... обаче като звъня, аз чувам, а мен не ме чуват... много тъпо... ако някой знае къде може да е проблема да пише... Благодаря на всички, които до тук се отзоваха.. наистина помогнахте!
                            Alfonso 156 1.8 T. Spark

Comment

Оправи се само
                              Alfonso 156 1.8 T. Spark

Comment

Working...
                              X